Övningsdygn: Ledning & Beslutsfattande

Som ledare vet du att det både finns enkla och svåra beslut. Sedan finns de omöjliga besluten, de där du bara har dåliga alternativ att välja på. Och det är ofta dem du har framför dig i utmanande och tidspressade situationer.

Övningsdygn: Ledning & beslutsfattande är en unik utbildning för dig som vill nå nästa nivå i ditt ledarskap och beslutsfattande. Under övningsdygnet får du öva beslutsfattande under realistiska former såväl i grupp som individuellt. Det ger en fördjupad förståelse för ledningssituationer och gör dig bättre förberedd att hantera ledningsgruppens arbete vid kris och svåra situationer.

 

Upplägg

 • Framtagen för att skapa ett så stort lärande som möjligt, både i din yrkesroll och på ett personligt plan.

 • Baseras på dina tidigare erfarenheter och kunskaper.

 • Individuell återkoppling efter utbildningen.

 • Två dagar inklusive övernattning i inspirerande miljö i Stockholms skärgård.

Innehåll

 • Fördjupning i ledning baserat på värderingar och beslutsfattande under stress.
 • Övning av dilemman och svåra beslut i en utmanande, men kontrollerad miljö.
 • Reflektion kring utmaningar och svårigheter med att leda i kris.
 • Teori och grupparbeten varvas med utmanande övningar.

Förväntningar på dig som deltagare

 • Du är beredd att lämna såväl mobilen som prestigen utanför kurslokalen.
 • Du är redo att utmanas samt dela dina egna erfarenheter och utmaningar inom krisledning med övriga deltagare.
 • Du är väl medveten om att de händelser vi diskuterar är konfidentiella och inte lämnar området, annat än i de övriga deltagarnas minne och utökade erfarenhetsbank.

 

Erfarna övningsledare

Mats Bohman och Johan Mast har båda haft ledande roller i vitt skilda kris­organisationer i Sverige och utomlands. Det som framför allt har hjälpt dem båda i arbetet är – förutom utarbetade rutiner och processer – tydliga och starka värderingar som hjälp för att fatta de svåraste besluten under tidspress.

Mats Bohman

Mats Bohman har lång erfarenhet av ledning från sin tid inom Polisens Nationella Insatsstyrka. Både i rollen som insatsledare men också i sitt nära samarbete med polishögskolan och utbildning för Polisinsatschefer. Mats är en av grundarna till utbildnings- och övningsföretaget Practise och ansvarig för affärsområdet som arbetar med krisledning. Han är en flitigt anlitad föreläsare men också övningsledare och utvärderare. Under sina tre år på den privata marknaden har han idag fått förtroendet att utbilda och utvärdera ledningsfunktionerna i stora och samhällsviktiga bolag och verksamheter. Bland Practise kunder återfinns bland annat: Swedavia, Folksam, Försäkringskassan och Polishögskolan.

practise.se/risk

 

Johan Mast

Johan Mast har mer än tio års erfarenhet av att leda i en global organisation där krisen är vardag. Han har erfarenhet av att planera för vad som inte går att planera, att hantera plötsliga händelser och koordinera globala team – inte sällan i osäkra miljöer. Johan arbetade tidigare som generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige och nominerades som en av Sveriges främsta kommunikatörer 2015 av tidningen Resumé. En gång reformerade han en hel organisation med hjälp av en äggklocka. Johan – nu baserad i Kampala, Uganda – har en kandidatexamen i pedagogik, har studerat freds- och konfliktvetenskap och är utbildad räddningsman.

johanmast.com

Boka eller fråga om utbildningen

Kontakta oss genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort. Berätta gärna om det är något särskilt du vill diskutera.